Brick Award 2020

The Brick Award 2018

Brick Award 2020: Tilmeld dit projekt nu

Wienerberger Brick Award er siden 2004 blevet uddelt hvert andet år til enestående eksempler på moderne og innovativ murstensarkitektur.
 
I 2020 vil Wienerberger uddele denne internationale pris for niende gang, og der er nu åbnet for tilmeldinger. Projekter kan tilmeldes online af arkitekter, arkitekturanmeldere og journalister. I 2018 opnåedes en usædvanlig stor deltagelse af næsten 600 projekter fra mere end 50 lande.
 
Brick Award skænker en præmiesum på 7.000 Euro til Vinderen af Grand Prize (herunder Vinderen af Kategorien) og 5.000 Euro til hver af de fire Kategorivindere. Tilmeld dit projekt her.
 
Prisen består af følgende fem kategorier:
  • Føle sig hjemme
  • Bo sammen
  • Arbejde sammen
  • Dele offentlige rum
  • Bygge ”ud af boksen”
Den sidste kategori er rettet mod innovative koncepter og måder at bruge mursten på som fx konstruktionsteknologier eller speciallavede mursten og ny ornamentering i projektet.
 
Keramiske produkter skal spille en afgørende rolle i de tilmeldte projekter, lige fra teglblokke til facademursten, teglfliser og teglbeklædning. Brugen af Wienerberger-produkter er ikke et nødvendigt krav for at deltage. Særlig opmærksomhed vil blive givet til, hvordan projektet kombinerer funktionalitet, bæredygtighed og energieffektivitet. For at sikre aktualitet er et yderligere kriterie, at projektet skal være færdigbygget i 2016 eller senere.
 
Når tilmeldingsfasen afsluttes den 9. april 2019, vil et panel bestående af arkitekturjournalister og -anmeldere udvælge 50 projekter fra samtlige tilmeldinger, der nomineres til Wienerberger Brick Award 2020 og disse offentliggøres i den tilhørende bog, Brick20, i foråret 2020. Derefter vil en international jury bestående af arkitekter udvælge de 5 vindere – en i hver kategori samt vinderen af Grand Prize.
 
Den officielle Brick Award-ceremoni finder sted i Wien i foråret 2020.
Bogen Brick20 med alle 50 nominerede projekter udgives på samme tid.
 

Brick Award vinderne

De vindende projekter kan findes over hele verden. Den første Wienerberger Brick Award vinder tilbage i 2004 var Josef Pleskot fra Tjekkiet med sin smukke løsning for en fodgænger passage i en slotspark.
 
 
 
 
 
 
 
I de følgende år er de store præmier gået til Ungarn, Tyskland, Liechtenstein, Sydafrika og Thailand. Sidste års Wienerberger Brick Award vindere var arkitekter fra Østrig og Spanien, som blev belønnet med den store præmie.
 
Endnu har ingen danske projekter vundet Brick Award. Dog var det danske arkitektfirma Gottlieb Paludan Architects medvindere af sidste års kategori Bygge ”ud af boksen” på det svenske projekt Värtan Bioenergi Plant. Derudover har der hvert år været danske nominerede, som også er kommet med i Brick Book.
 
De danske nominerede har været:
 
Brick Award Year: 2018
Brick Award Year : 2016
Project name : ‘Livsrum’ Cancer Counseling Center Aalborg, Denmark
Architect/s: POLYFORM Architects, Denmark
 
Brick Award Year: 2014
Project name: Sorø Art Museum
Architect/s: Lundgaard & Tranberg Arkitekter Copenhagen, Denmark

Brick Award Year: 2012
Project name: The Wave, Vejle
Architect/s: Henning Larsen Architects A/S, Copenhagen
 
 

Brick Award Book

Hvert andet år udkommer Brick Book, som præsenterer de nomineringer og præmierede bygninger af den seneste Wienerberger Brick Award. Den kunstfærdigt udformet arkitektur bog er produceret sammen med den berømte forlag Callwey.