Brick Award 2018

The Brick Award 2018
Dansk-svensk arkitektsamarbejde vinder Brick Award 2018.

Urban Design & Gottlieb Paludan Architects vinder i kategorien “Bygge udenfor boksen”

Prisvinderen i kategorien “Bygge udenfor boksen”, Värtan Bioenergy CHP Plant af U.D.
Urban Design & Gottlieb Paludan Architects, er beliggende i Stockholm. Den huser blandt andet verdens største urbane biobrændselsanlæg og bidrager væsentligt til reduktionen af byens CO2-aftryk. Anlæggets overjordiske struktur er dækket af en buet facade i lodrette keramiske elementer.

Den buede facade på Bioenergy Plant forbinder de forskellige dele af anlægget og reducerer samtidig dets akustiske og visuelle indtryk.

Stort tillykke med prisen til Urban Design og Gottlieb Paludan Architects.
 
I hope this building will influence the way we build this type of infrastructure in very central urban locations. – Helena Glantz, Urban Design AB
 
 
 

Brick Award vinderne

De vindende projekter kan findes over hele verden. Den første Wienerberger Brick Award vinder tilbage i 2004 var Josef Pleskot fra Tjekkiet med sin smukke løsning for en fodgænger passage i en slotspark.
 
 
 
 
 
 
 
I de følgende år er de store præmier gået til Ungarn, Tyskland, Liechtenstein, Sydafrika og Thailand. Sidste års Wienerberger Brick Award vindere var arkitekter fra Østrig og Spanien, som blev belønnet med den store præmie.
 
Vi har endnu ingen danske vindere haft af Brick Award. Dog har vi hvert år haft nominerede til Brick Award, som også er kommet med i Brick Book.
 
De danske nominerede har været:
 
Brick Award Year: 2018
Brick Award Year : 2016
Project name : ‘Livsrum’ Cancer Counseling Center Aalborg, Denmark
Architect/s: POLYFORM Architects, Denmark
 
Brick Award Year: 2014
Project name: Sorø Art Museum
Architect/s: Lundgaard & Tranberg Arkitekter Copenhagen, Denmark

Brick Award Year: 2012
Project name: The Wave, Vejle
Architect/s: Henning Larsen Architects A/S, Copenhagen
 
 

Brick Award Book

Hvert andet år udkommer Brick Book, som præsenterer de nomineringer og præmierede bygninger af den seneste Wienerberger Brick Award. Den kunstfærdigt udformet arkitektur bog er produceret sammen med den berømte forlag Callwey.