Krøyers Plads

URBAN Beklædningstegl på Krøyers Plads

Med foldede tage og specialudviklet beklædningstegl. Arkitektur når det er bedst. Kåret som verdens bedste boligbyggeri.

Luksusboligbyggeriet i fem etager tager udgangspunkt i de gamle pakhuse langs havnen i Strandgade og står med de foldede tage og den flotte dybe røde beklædningstegl som en moderne fortolkning af de industrielle og historiske pakhuse, som Krøyer Plads er omringet af.
 
De miljørigtige byggematerialer som bl.a. beklædningsteglen fra Wienerberger kårer boligbyggeriet på Krøyers Plads som Danmarks første svanemærkede etagebyggeri. Det betyder bedre indeklima og lavere energiforbrug.
 
De nye boliger med beklædningstegl på både facade og tag fremstår rå og rustikke i en flot og udfordrende arkitektur med skrå linjer og facetter. Bygningerne er meget karakteristiske med deres foldede tagflader med vinduesnicher og ovenlysvinduer, som smyger sig rundt om bygningen. De sekskantede tagflader, som begynder på 3. sal og slutter på 6. sal og de indskudte dæk i lejlighederne gør bygningen både spændende og kompleks.
 
Wienerberger var tidlig i dialog med arkitekter og rådgiver omkring løsningen med beklædningstegl på Krøyers Plads – og det gav mulighed for at tilpasse produktet med blik for både bygning og kontekst.
 

Krøyers Plads

Produkter

Beklædningstegl: URBAN rød med sort
 

Priser og æresbevisninger

2015: Den prestigefyldte MIPIM-pris (byggebranchens Oscar) som "Verdens Bedste Boligbyggeri”
2015: The Nordic Eco Label – det nordiske svanemærke
2016: Copenhagen Award 2016 - Best Housing Project, 
2017: Green Good Design Award 2017
2017: Architizer A+ Award Jury Winner 2017

Fakta
Bygherre: Bonava (tidligere NCC Bolig)
Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter, COBE, GHB Landskabsarkitekter
Byggeår: 2012-2016
 

Krøyers Plads
Krøyers Plads
Krøyers Plads
Krøyers Plads
Krøyers Plads
Krøyers Plads
Krøyers Plads
Krøyers Plads
Krøyers Plads