Brick Award 2018

The Brick Award 2018

Hvad er Brick Award?

Wienerberger Brick Award, som der blev taget initiativ til tilbage i 2004, er en arkitekturpris, som gives til enestående eksempler på moderne og innovativ murstensarkitektur. Prisen uddeles hvert andet år. I 2018 vil Wienerberger uddele denne internationale pris for ottende gang og har nu åbnet for tilmeldinger.

Projekter kan tilmeldes af både arkitekter, arkitekturanmeldere og journalister online via www.brickaward.com. I 2016 var der rekorddeltagelse med mere end 600 projekter fra 55 lande.

Brick Award skænker en præmiesum på 7.000 Euro til vinderen af Grand Prize (inkl. vinderen af kategorien) og 5.000 Euro til hver af de fire kategorivindere.
Wienerberger sætter med Brick Award fokus på fremragende eksempler på murstensarkitektur.


Prisen indeholder fem kategorier:

  • Føle sig hjemme
  • Bo sammen
  • Arbejde sammen
  • Dele offentlige rum
  • Bygge ”ud af boksen”

Den sidste kategori er rettet mod innovative koncepter og måder at bruge mursten på. Som for ek-sempel konstruktionsteknologier eller speciallavede mursten og ny ornamentering i projektet.

Tegl-produkter skal spille en afgørende rolle i de tilmeldte projekter, lige fra teglblokke til facademursten, teglfliser og teglbeklædning. Brugen af Wienerberger-produkter er ikke et nødvendigt krav for at deltage. Særlig opmærksomhed vil være rettet mod hvordan projektet kombinerer funktionalitet, bæredygtighed og energieffektivitet. For at sikre aktualitet er et yderligere kriterie, at projektet skal være færdigbygget i 2014 eller senere

Tilmelding

Når tilmeldingsfasen er slut den 20. april 2017, vil et panel bestående af arkitekturjournalister og anmeldere udvælge 50 projekter blandt alle tilmeldinger, som nomineres til Wienerberger Brick Award 2018.

Alle nominerede projekter vil blive udgivet i bogform kaldet ”Brick18”. Derefter vil en international jury bestående af arkitekter udvælge 5 vindere – en i hver kategori, såvel som vinderen af Grand Prize.

Læs mere om tilmeldingsprocessen her.

Du tilmelder dig her.

Brick Award vinderne

De vindende projekter kan findes over hele verden. Den første Wienerberger Brick Award vinder tilbage i 2004 var Josef Pleskot fra Tjekkiet med sin smukke løsning for en fodgænger passage i en slotspark.
 
 
I de følgende år er de store præmier gået til Ungarn, Tyskland, Liechtenstein, Sydafrika og Thailand. Sidste års Wienerberger Brick Award vindere var arkitekter fra Østrig og Spanien, som blev belønnet med den store præmie.
 
Vi har endnu ingen danske vindere haft af Brick Award. Dog har vi hvert år haft nominerede til Brick Award, som også er kommet med i Brick Book.
 
De danske nominerede har været:
Brick Award Year : 2016
Project name : ‘Livsrum’ Cancer Counseling Center Aalborg, Denmark
Architect/s: POLYFORM Architects, Denmark
 
Brick Award Year: 2014
Project name: Sorø Art Museum
Architect/s: Lundgaard & Tranberg Arkitekter Copenhagen, Denmark

Brick Award Year: 2012
Project name: The Wave, Vejle
Architect/s: Henning Larsen Architects A/S, Copenhagen
 
 

Brick Award Book

Hvert andet år udkommer Brick Book, som præsenterer de nomineringer og præmierede bygninger af den seneste Wienerberger Brick Award. Den kunstfærdigt udformet arkitektur bog er produceret sammen med den berømte forlag Callwey.
 

Copyrights - øverste billede
Lanxi Curtilage
Philip F. Yuan / Archi-Union Architects
© Shen Zhonghai